header
1337 -IRC Chat- server: irc.sorcery.net channel: #pof forum
Oud 21 december 2006, 00:59   #1
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
Programmaatje testen

Na een heleboel werk heb ik een alpha-demo van een spel in elkaar gezet, alleen blijkt het (naast allerlei andere problemen) niet op te willen starten op bepaalde XP systemen. Ik heb hier alleen geen computer staan waarmee ik dat probleem kan testen, dus als men hier mee wil helpen, graag.

Het heeft sowieso de volgende eisen:
- Windows
- Een recente versie van DirectX geinstalleerd
- Een goede videokaart die de nieuwere shaders ondersteunt (ik was te lui om alle grafische dingen dubbelop te doen, dus op iets oudere videokaarten ziet het er niet uit)

Het geval is hier te downloaden. Hopelijk is er iemand die een 'application configuration is incorrect' melding krijgt, dan kan ik het proberen op te lossen
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
Oud 21 december 2006, 01:48   #2
Phrea
alpha male
 
Geregistreerd: 15 december 2000
Locatie: Zaanstad
Berichten: 5.571
*geeft piep een schop*
Is een software probleem man !
__________________
I am not so think as you drunk I am.

Bastard Administrator From Hell
Phrea is offline  
Oud 21 december 2006, 09:44   #3
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Phrea
*geeft piep een schop*
Is een software probleem man !
Au!
Wat voor software probleem?
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
Oud 21 december 2006, 19:35   #4
Comp-Freak
Ploffer
 
Geregistreerd: 7 februari 2005
Locatie: Bredevoort
Berichten: 3.524
* Comp-Freak gaat wel ff testen.


Welke shaders moet ie ondersteunen? Mijn 9800XT heeft nog geen 2.0b of 3.0. Dan moet je ff wachten tot mn nieuwe systeem weer in elkaar zit. Volgende week wss.

[Edit] Eerste test: Start mooi, laadt snel, maar waarom zo'n hoge resolutie? Ik draai gewoon 1024x768 Spel zelf wordt niet goed gerenderd bij mij. Als ik op afsluiten heb geklikt duurt het nog tussen een halve en 1 minuut voordat ik mn desktop terug krijg. Tot die tijd staat het menu er. Geheugengebruik is een MB of 70-80?
__________________
Whoei.Net! dus...

Laatst gewijzigd door Comp-Freak; 21 december 2006 om 19:43
Comp-Freak is offline  
Oud 21 december 2006, 22:17   #5
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Comp-Freak
Start mooi, laadt snel, maar waarom zo'n hoge resolutie? Ik draai gewoon 1024x768 Spel zelf wordt niet goed gerenderd bij mij. Als ik op afsluiten heb geklikt duurt het nog tussen een halve en 1 minuut voordat ik mn desktop terug krijg. Tot die tijd staat het menu er. Geheugengebruik is een MB of 70-80?
Bedankt voor het testen!
Die rare resolutie komt door mijn lcdschermpje, kan wel aangepast worden (zie de readme), en het renderprobleem komt waarschijnlijk doordat mijn shaders niet ondersteund worden. Dat trage afsluiten snap ik niet, nog niet eerder gezien.. hm.
Maar geen opstart-error dus
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
Oud 22 december 2006, 19:36   #6
Eddey
POFfer on the move
 
Geregistreerd: 19 juli 2001
Locatie: Enschede
Berichten: 11.294
geen opstart of afsluit probs hier. Wel zijn de kleuren f*cked up (rode grond, of hoort dat)? Videokaart is een ATI Radeon Mobility 9600 in een Asus M6n laptop btw.
__________________
Cover the earth, before it covers you
Eddey is offline  
Oud 22 december 2006, 19:41   #7
Phrea
alpha male
 
Geregistreerd: 15 december 2000
Locatie: Zaanstad
Berichten: 5.571
piep: software-gerelateerde vraag dan. :P

Zeg, voordat ik ik het ga proberen: is het W2K [sp4, Matrox G750] te draaien?
__________________
I am not so think as you drunk I am.

Bastard Administrator From Hell
Phrea is offline  
Oud 22 december 2006, 20:58   #8
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
Phrea: ik zag pas later dat je mn draadje verplaatst had, dus dat je opmerking daar op sloeg
Hij draait wel op 2000, alleen krijg je vast ook fucked up kleuren.. misschien moet ik toch even kijken of ik die shader eis toch niet wat lager krijg, want ik geloof dat ik de extra mogelijkheden toch niet gebruik.

Eddey: dank je! Als dat opstartprobleem toch redelijk zeldzaam is laat ik het misschien maar even zitten..
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
Oud 22 december 2006, 23:31   #9
Phrea
alpha male
 
Geregistreerd: 15 december 2000
Locatie: Zaanstad
Berichten: 5.571
Ok.
__________________
I am not so think as you drunk I am.

Bastard Administrator From Hell
Phrea is offline  
Oud 23 december 2006, 16:45   #10
Craze
Phrea.com Crew
 
Geregistreerd: 1 augustus 2001
Locatie: Arnhem
Berichten: 2.472
Stuur een bericht via ICQ naar Craze
In eerste instantie krijg ik een "fout opgetreden in applicatie". Na het aanpassen van de resolutie start ie wel op.

de shaders worden bij mij duidelijk niet ondersteunt (ati mobile radeon x700).

Verder vind ik persoonlijk de besturing niet prettig werken.

Aangezien de shaders niet ondersteund worden kan ik weinig zeggen over het uiterlijk van het spel, maar voor de rest is het wel aardig.

Ik heb het toch even opgenomen om te laten zien hoe het er bij mij uitziet.

http://www.vanallesiets.com/pof/filmpje_wings1.avi

http://www.vanallesiets.com/pof/filmpje_wings2.avi
__________________
achja...
Craze is offline  
Oud 23 december 2006, 18:09   #11
garagaholic
Big Dick Jerk

 
Geregistreerd: 23 juni 2001
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.617
Stuur een bericht via ICQ naar garagaholic
Bij mij werkt alles naar behoren

Dumpje van log:
Irrlicht Engine version 1.0
Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (Build 2600)
Using renderer: Direct3D 9.0
NVIDIA GeForce 6600 GT nv4_disp.dll 6.14.10.7777

Ook met normale kleuren enzo dus, ik snap alleen geen hol van wat ik nu moet doen (kolonieen opzoeken ja, maar hoe?) . Ik kan met t numpad een en ander selecteren (een bek met een botje... en meer, maar weet ook niet wat daar mee te doen). En die klauwen kan ik zo snel ook niet te voorschijn toveren Maar goed, het is geen final, dus er is nog meer dan genoeg tijd om een manual te schrijven et cetera .
__________________
Mede oprichter van Heren Van Bedenkelijk Niveau [ niels(at)HerenVanBedenkelijkNiveau.nl ]. [aantal leden: 11]
garagaholic is offline  
Oud 23 december 2006, 20:03   #12
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
Craze: ziet er inderdaad raar uit Het zou er dus zo uit moeten zien als in de screenshots.. De besturing is in het begin sowieso lastig omdat je heel zwak bent, hoewel misschien wel wat te frustrerend.

gara: er zit ook een readme.txt bij met een handleidinkje (die veel te lang is geworden, best lastig nog om iets een beetje duidelijk op te schrijven..). Ik zal zo nog even een wat nieuwere versie uploaden.

Als je trouwens in de game.cfg 'Slow_start' op 0 zet (onderaan), dan begin je met een hele zooi xp en powers en zo, dat is wat makkelijker.
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
Oud 24 december 2006, 12:52   #13
garagaholic
Big Dick Jerk

 
Geregistreerd: 23 juni 2001
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.617
Stuur een bericht via ICQ naar garagaholic
Ah ok, dus er is wel het een en ander mogelijk

Ik zal hier bij mn ouders ook het één en ander ns proberen... Beetje de oude meuk hier testen met je game... Zal 't werken op een GF2MX? :P
__________________
Mede oprichter van Heren Van Bedenkelijk Niveau [ niels(at)HerenVanBedenkelijkNiveau.nl ]. [aantal leden: 11]
garagaholic is offline  
Oud 24 december 2006, 18:24   #14
garagaholic
Big Dick Jerk

 
Geregistreerd: 23 juni 2001
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.617
Stuur een bericht via ICQ naar garagaholic
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door garagaholic
Zal 't werken op een GF2MX? :P
Nee.
__________________
Mede oprichter van Heren Van Bedenkelijk Niveau [ niels(at)HerenVanBedenkelijkNiveau.nl ]. [aantal leden: 11]
garagaholic is offline  
Oud 24 december 2006, 20:59   #15
Comp-Freak
Ploffer
 
Geregistreerd: 7 februari 2005
Locatie: Bredevoort
Berichten: 3.524
Gezien het op een 6600GT dus wel werkt zal een kaart met shader model 3.0 nodig zijn. Dit zijn alle nVidia kaarten vanaf de 6xxx serie en de ATi kaarten vanaf de X1xxx serie. (als ik me niet vergis)
__________________
Whoei.Net! dus...
Comp-Freak is offline  
Oud 3 januari 2007, 18:52   #16
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
Voor degenen die het interessant vinden: er staat een nieuwe versie op die als het goed is nu ook werkt met shader 2.0.
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
Oud 5 januari 2007, 11:11   #17
Comp-Freak
Ploffer
 
Geregistreerd: 7 februari 2005
Locatie: Bredevoort
Berichten: 3.524
Draait goed op mn nieuwe systeem. 7900GTO, dus had met de oude versie wss ook goed beeld gegeven. Afsluiten gebeurt direct. Na het klikken op new game duurde het wel ong 10 sec voordat de mist opgetrokken was en ik het level kon zien.

Overigens kan ik door de grond heen vliegen?
__________________
Whoei.Net! dus...
Comp-Freak is offline  
Oud 5 januari 2007, 13:04   #18
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Comp-Freak
Draait goed op mn nieuwe systeem. 7900GTO, dus had met de oude versie wss ook goed beeld gegeven. Afsluiten gebeurt direct. Na het klikken op new game duurde het wel ong 10 sec voordat de mist opgetrokken was en ik het level kon zien.
Mooi! Die mist hoort zo (zie verhaaltje bij de missions scherm)..

Citaat:
Overigens kan ik door de grond heen vliegen?
Huh, echt?! Altijd, of moest je er moeite voor doen?
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
Oud 5 januari 2007, 13:07   #19
acrodelight
Registered User

 
Geregistreerd: 4 januari 2007
Berichten: 11
Ik heb een Nvidia Geforce 6200 met shader 3.0
het spel werkt prima maar inderdaad het afsluiten gaat moeizaam.....
op de paar fouten die mijn kaart vertoond na dan
acrodelight is offline  
Oud 5 januari 2007, 21:16   #20
Craze
Phrea.com Crew
 
Geregistreerd: 1 augustus 2001
Locatie: Arnhem
Berichten: 2.472
Stuur een bericht via ICQ naar Craze
zo ff de nieuwe versie uitproberen.

bij mijn ouders draaide het op een ati all in wonder 9800nogwat opzich wel, maar leek de omgeving erg mistig trouwens.

ok het werkt nu naar behoren, alleen is de besturing erg lastig en niet echt gevoelsmatig.
Ik weet niet of dit de bedoeling is maar ik zou het toch op een andere manier aanpakken.

heroes of the spacific (flight sim) heeft dit in princiepe wel aardig gedaan vind ik persoonlijk

wsad voor links recht naar onder en boven, i en k voor vertragen en versnellen en de muis voor subtielere bewegingen of mischien in dit geval rondkijken
__________________
achja...

Laatst gewijzigd door Craze; 5 januari 2007 om 21:28
Craze is offline  
Oud 5 januari 2007, 23:02   #21
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
Gevoelsmatige besturing heeft voor een groot deel te maken met wat je gewend bent; theoretisch gezien is de besturing die je noemt hetzelfde, alleen andere layout en minder 'dimensies' (knoppen<>muis). Daarnaast zitten er wel allerlei subtiele dingetjes in spelbesturing die je niet bewust merkt maar wel belangrijk zijn; reactietijden, versnellingen en vertragingen enzo, wat ik vast niet zo perfect heb uit kunnen balanceren als in zo'n echt spel Oja, als je nog niet gequicksaved hebt kun je met F9 een spel laden waarin je een hele zooi xp hebt te verdelen, dan merk je als het goed is dat vliegen makkelijker is als je de behendigheid omhoog gooit in het Stats scherm.

Mist kan zo horen (ligt aan het weer), maar moeizaam afsluiten niet. Wel leuk dat men het uitprobeert
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
Oud 6 januari 2007, 01:06   #22
Craze
Phrea.com Crew
 
Geregistreerd: 1 augustus 2001
Locatie: Arnhem
Berichten: 2.472
Stuur een bericht via ICQ naar Craze
mja ik ben er al achter wat ik nou eigenlijk irritant vind aan de besturing, naar boven en naar beneden gaat precies tegenovergesteld van wat ik verwacht.
Ook is het moeilijk om de vogel te stabiliseren heb ik het idee, verder begin ik het nu wel aardig te vinden.

Mischien is het handig om voor die power-ups iets anders te doen dan die cryptische icoontjes (soort van alt text oid)
__________________
achja...
Craze is offline  
Oud 6 januari 2007, 11:39   #23
piep
23rdian
 
Geregistreerd: 28 juli 2001
Locatie: Utrecht
Berichten: 1.900
De alt text zit onder de rechtermuisknop (op het Stats scherm).
Tja, de besturing hoort natuurlijk instelbaar te zijn in een of ander Options scherm, maar daar ben ik niet aan toe gekomen.. je kunt wel het bestand input.cfg openen in iets als notepad en dan VAL STEER_CLIMB op -0.1 zetten (zie ook readme.txt), dan wordt het omhoog/omlaag omgedraaid.
__________________
een nieuw avontuur van piep en zijn vriendjes!
piep is offline  
 

Discussietools
Weergave Geef een waardering voor deze discussie
Geef een waardering voor deze discussie:

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:01.

home index zoeken faq kalender leden profiel registreer Beam me down Take me up

----[advertentie]----
De POF wordt gehost door Vaxon Networks


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.